NEGATİF FİLMLERLE SANATA EKMEK BANMAK

NEGATİF FİLMLERLE SANATA EKMEK BANMAK


Nick Gentry'nin harika Projelerine Bir Yenisi Daha Eklendi


Sizleri daha evvelden "Yeme de yanında yat" kontenjanından sanatçılar arasında gördüğümüz Londralı Nick Gentry ile tanıştırmıştık.

 

 

Londralı sanatçı Nick Gentry, kendi topladığı veya kendisine ulaştırılan, yeni teknolojinin tahtı devralmasıyla tarihin tozlu sayfalarına karışmaya yüz tutmuş disket ve film negatifleri sanata çevirmişti. İlhamını artan tüketici hareketi, teknoloji, kimlik çatışmaları, toplumdaki siber kültür kavramı ve miyadını dolduran medyadan aldığını söleyen "Ellerine sağlık" sanatçı, yeni projesiyle de alkışı hak ediyor.

 

 

Miami'deki Robert Fontaine Gallery'de gerçekleşecek Synthetic Dreams isimli bir sergi için kolları sıvayan İngiliz sanatçı, Sirkeci'ye tab ettirmeye gittiğimiz film negatifleriyle insan portreleri oluşturdu. Bu fazlasıyla ilginç konseptten tıpkı disketlerle yaptığı projede olduğu gibi harika bir sonuç çıktı. Her işini favorilerinize kaydetmeniz gerektiğini düşündüğümüz Nick Gentry, sürüden ayrılmasını sağlayan konseptleriyle bizleri bir kez daha kendisine hayran bıraktırdı.