ORSON WELLES’İN SON FİLMİNİ SONUNDA İZLEYEBİLECEK MİYİZ?

ORSON WELLES’İN SON FİLMİNİ SONUNDA İZLEYEBİLECEK MİYİZ?


The Other Side Of The Wind'in Kaderi Sonunda Şekilleniyor


Başlı başına her detayıyla incelenesi bir hikayesi olan Orson Welles'in yükselişi ve hızla düşüşü üzerine yüzlerce şey yazılıp çizilebilir. İlk uzun metraj filmi Citizen Kane'le Oscar kazanıp daha sonra Hollywood'da tutunamayarak Avrupa'ya geçiş yapan Welles, yönetmen olarak çektiği son filmi The Other Side of the Wind'i tamamlama şansına erişememişti. 1969 – 1976 arasına süren çekimlerine rağmen yatırımcıların elini eteğini çekmesiyle bitirilemeyen filmde John Huston, Bob Random, Peter Bogdanovich, Susan Strasberg ve Oja Kodar yer alıyordu.

 

Bu merak uyandırıcı proje, bahtsız talihine rağmen birçok sahnesinin internete sızmasıyla Welles hayranlarını yıllarca merak içinde bıraktı. Sanatçının 100. doğum gününe yaklaştığımız şu günlerde ise müjdeli habere çok yaklaştık. Filmin kadrosunda yer alan Peter Bogdanovich, daha evvelden filmin haklarını satın alıp projeyi tamamlamak istemiş ama başarılı olamamıştı.

 

 

Royal Road Entertainment isimli yapımcı firma, Bogdanovich'in yapamadığını yaparak filmin haklarına satın almak için anlaşmaya vardı. Yine Peter Bogdanovich'in dahil olacağı çalışmaların ardından bahtsız filmin, Welles'in 100. doğum günü olan 6 Mayıs 2015'te Kaliforniya'da gösterime girmesi bekleniyor.

 

 

Dünya için büyük sinema için de büyük bu gelişme ile Orson Welles'in son projesine hak ettiği değer sonunda verilmiş olacak.