TINDER’DAN ÖSS SORU BANKASI GİBİ İSTATİSTİKLER

TINDER’DAN ÖSS SORU BANKASI GİBİ İSTATİSTİKLER


Kim, Kiminle, Nerede, Ne Zaman?


Ecnebilerin yatak partneri bulmak amacıyla kurdukları, ülkemizde ise erkeklerin kadınları kezbanlık, kadınların ise erkekleri öküzlük yapmakla suçladığı, en iyi ihtimalle Esra Erol’la İzdivaç’ın telefon uygulaması şubesi olarak işlev gören Tinder’dan ilk kez resmi veriler geldi.

 

 

İlgi duyduğunuz cinsiyeti seçtikten sonra karşınıza katalog şeklinde insan yığını çıkaran uygulama sizden sadece karşınızdaki kişiyi beğenip beğenmediğinizi soruyor. Aynı işlemi karşı cins için de yapan uygulama iki kişi karşılıklı olarak birbirini beğendiği zaman “Hadi siz bir çay için birbirinizi daha yakından tanıyın” diyerek konuşma ekranı açıyor. Bu noktadan sonrası tamamen sizin tatlı dille yılanı deliğinden çıkarma yeteneklerinize kalıyor.

 

 

New York Times’ın yaptığı araştırmaya göre erkekler kadınlara göre beğeni butonunu üç kat daha fazla kullanıyormuş. Erkek kullanıcılar karşılarına çıkan kadınların yüzde 46’sına beğendim derken, kadınlar sadece yüzde 14 oranında beğeniyormuş. Kadınların sanal alemde de olsa daha seçici olduğu gerçeği sanıyoruz kimsede büyük bir şaşkınlık yaratmamıştır.

 

 

Araştırmada elde edilen bir başka veri de kişilerin Tinder’da geçirdikleri vakit. Buna göre yaklaşık 50 milyon kullanıcısı olan uygulamada ortalama bir kişinin günde geçirdiği vakit 90 dakikayı buluyormuş. “Beyaz atlı prensim geldi mi?” ya da “Çocuklarımın anası nerede?”, umuduyla uygulama günde ortalama 11 kez açılıp kontrol ediliyormuş. Bu kadar zamanı hayata atılarak geçirse zaten birini bulacak yakışıklı mı yakışıklı, güzeller güzeli gençlerimize akıl fikir diliyor, kendilerini sokağa çıkmaya davet ediyoruz.