TINDER’IN EN AÇIK SÖZLÜ ERKEĞİ

TINDER’IN EN AÇIK SÖZLÜ ERKEĞİ


Hem Doğruluk Hem Cesaret 


İnsanlar kariyerlerine odaklanıp kendilerine zaman ayıramadıkları bir çağda her şeyin kolayına kaçmaya çalışıyor. Yemek yapmak yerine dışarıdan sipariş vermek veya çamaşır yıkamak yerine kuru temizleme kullanmak günlük hayatla ilgili pratik çözümlerken, aşk hayatlarını ikinci plana atan insanlar, duygusal ve cinsel ihtiyaçları için de pek tabii teknolojiye başvuruyor. Fast food’un aşk konusundaki eşdeğerine denk gelen ve internet aracılığıyla her gözünüze kestirdiğiniz kişiye ekranı sağa kaydırmak suretiyle fütursuzca yürümenize yardım eden Tinder, güzel, çirkin, sapık, çapkın ve daha nicesini bir çatı altında topluyor. 

 

Teknolojinin aşk hayatına bulaşmasıyla çekişmenin arttığı sanal ortamlarda kara kaşlı, kara gözlü diğer rakiplerinizden, sarının elli tonuna sahip binlerce kızdan, birbirinden kaslı delikanlılardan sizi ayıracak bir şeyler bulmanız gerekiyor. Artık cupcake’li profil fotoğrafları mı hazırlarsınız, Tinder şipşakçılarıyla mı çalışırsınız yoksa banka hesabınızdan mı profil fotoğrafı yaparsınız orası size kalmış; ama dikkat edin Tinder’da karizmadan çok espri kazanıyor.

 

 

Bunun en güzel örneği Derek, Tinder’da hem doğruluk hem cesaret oynuyor ve hayli riskli kumar masasından bizce kazanarak kalkıyor. Jules isimli hanım kıza nükteli bir mesaj yazan Derek, olası geleceklerini özetliyor. “Ya birbirimizi beğenir, randevuya çıkar, evlenir, çocuk yaparız. Sonra sen kendini salarsın, ben seni aldatırım, boşanırız ve çocuklarımız birbirinden nefret eden bir anne baba tarafından büyütülür. Ya da sadece yatarız ve herkes kazanır. Çocukları düşün Jules.” şeklinde özetlenebilecek bir mesaj yazıyor ve büyük ihtimalle amacına ulaşıyor.