ZEKALI VE ZEKASIZ İNSANLARIN DİNLEDİĞİ GRUPLAR BELLİ OLDU

ZEKALI VE ZEKASIZ İNSANLARIN DİNLEDİĞİ GRUPLAR BELLİ OLDU


Kan çikartacak Araştirma


Bilim insanlarının kimi zaman canlarının çok sıkıldığı aşikar. Öyle ki bazı dönemlerde amaçlarından iyice sapıp, olur olmaz şeyler hakkında araştırma yapıp insanları birbirlerine kırdırmakta sakınca görmüyorlar. Bugün de o tip bir araştırma ve sonuçlarını irdeleyeceğiz, masaya yatıracağız. Geçtiğimiz hafta depresyona iyi gelen müzik türünü araştıran ve sonucunu bizlerle ŞURADA paylaşan bilim insanlarına özenen Virgil Griffith isimli bir software program yazılımcısı, IQ seviyesine göre dinlenen müzik grupları ve şarkıcıları listeledi. Ortaya çıkan sonuç birçoğunuzu sinirlendirebilir, bazılarınızı gururlandırabilir. Vallahi biz yapmadık, Virgil Griffith yaptı. Gidin ona kızın/tebrik edin.

 

 

Farklı üniversitelerdeki öğrencilerin SAT sınavı sonuçlarından yola çıkan Griffith'in elde ettiği veriler ziyadesiyle ilgi çekici. Misal; California Institute of Technology'deki öğrencilerin SAT puan ortalaması 1520. Bu ortalamalardan yola çıkan ve farklı üniversitelerdeki öğrencilerin Facebook üzerinden like'ladığı müzisyenleri mercek altına alan Griffith'in elde ettiği verilere göre Radiohead en yüksek SAT puanı ortalamasına sahip okul ve öğrencilerin bir numarası. Yanisi araştırmaya göre zeki insanın tercihi Radiohead.

 

 

Sufjan Stevens, Bob Dylan, The Shins ve Counting Crows da zekalıyım ama amele olmak istiyorum diyenlerin tercihi. Lil Wayne, Beyonce ve The Used dinleyen insanlar ise maalesef IQ bakımından yerlerde sürünüyor muamelesi görüyor araştırmaya göre.

 

İşte temeli 2009'a dayanan araştırmanın tam sonuçları. SAT puanlarına göre insanların dinlediği müzikler.