3D YAZICIDAN ÇIKMA VERSİYONLARIYLA AŞK ARAYAN İKİ ADAM

3D YAZICIDAN ÇIKMA VERSİYONLARIYLA AŞK ARAYAN İKİ ADAM


Aşka Giden Yol Teknolojiden Geçiyor


Günümüzde insan ilişkilerinin sosyal medya ve akıllı telefon gibi teknolojinin bize sağladığı nimetlerle ayakta kamaya çalıştığı bir gerçek. Eskisi gibi derinlemesine konuşmalar veya tartışmaların yerini yüzeysel kısa cümleler ve emoji'lerin aldığı, insanların birbirini gerçekten tanımak yerine çağın trendine uyup birbirini hızla tükettiği için de insan ilişkilerinin kendi alanında "sağlıksız beslenme" kurbanı olduğunu söyleyebiliriz. "Ona" açılmanın yolunun Instagram'da seri like atmaktan, Facebook'ta paylaştığı her şeyi anında beğenmekten geçtiğini düşünen bireylerle dolu bir dünyadayız. Bu duruma alışmaktan veya görmezden gelip "Müzelik" olarak adlandırılmaktan başka pek çaremiz yok. Bu satırları yazan bizler de hep şiayet ettiğimiz bu düzenin içinde kulaç atıyoruz sonuçta.

 

 

Yukarıda bahsettiğimiz şeylerin ardından mevzu bahis haberimiz mümkün olabilecek en normal şekilde karşılanabilir. Ünlü çöpçatan sitesi Match.com, iki üyesini Londra'daki bir mağazanın vitirinine yerleştirdi. Yerleştirdi derken cansız manken Vahe Kılıçarslan'ın katıldığı etkinlikler tarzında bir yerleştirmeden söz etmiyoruz. Teknolojinin yeni nimetlerinden 3D yazıcıları kullanan web sitesi, 26 yaşındaki Keron Knight ve 33 yaşındaki Michael Catuogno'nun yüz hatlarını yüksek çözünürlüklü bir kamerayla tarattıktan sonra eldeki verilerle 3D yazıcıdan çıktı aldı. Ten renklerinin tonlarına kadar aslına benzeyen ikilinin surat modelleri Brick Lane'deki Guy Candy isimli mağazanın vitrinindeki cansız mankenlere monte edildi. Vitrin camına ikilinin kendi özellikleri ve gönüllerinde yatan aslanın özellikleri iliştirildi. Vitrinin önünden geçen hanımlara ise bu iki arkadaşın fiziksel özelliklerini tasvir eden cansız mankenlere bakıp, açıklamaları okuması kaldı.

 

 

Eğer bir beğeni durumu oluşursa Match.com'dan ikiliyle irtibata geçebilecek sevgili adayları, hazırlıkları 3 haftadan uzun süren bu projenin meyvelerinin verilmesine imkan sağlamış olacaklar.