ABD’NİN AZ ÜNLÜ HAYVANLARININ DRAMI: HOLLYWILD

ABD’NİN AZ ÜNLÜ HAYVANLARININ DRAMI: HOLLYWILD


500'den Fazla Hayvanin Zor Hayati


Hollywood filmlerinde en az aktör ve aktrisler kadar büyük başarılara imza atan hayvan oyunculara birçok örnek sunabiliriz. Şimdiye kadar sürüyle film ve dizinin başrolünde karşımıza çıkarak evimizin neşesi olmayı başaran bu hayvanların birçoğu özel hayatlarında rahat yaşam şartlarına kavuşarak şöhretlerinin onlara getirdiği avantajla el üstünde tutuluyorlar. Peki ya az ünlü hayvanlar?

 

 

Büyük gişe yapan filmlerde değil de orta çaplı bir markanın reklamında gözüken, düşük reytingli TV programlarının başrolünde yer alan hayvanların şansı pek yaver gitmiyor. Yıllarca TV ve sinema sektöründe çalıştırıldıktan sonra artık "Emekliye" ayrılmasına karar verilen hayvanlar, Güney Kaliforniya'da yer alan Hollywild Animal Park'a bırakılıyorlar.

 

 

Emektar hayvanların burada karşılaştıkları şartlar maalesef pek iç açıcı değil. Ömürlerinin kalan kısmını rahat geçirmeyi her canlı gibi sonuna kadar hak eden hayvanlar burada inanılmaz derecede kötü şartlarda yaşıyorlar. Bir TV kanalının buradaki şartları açığa çıkardığı programın ardından Tarım Bakanlığı'nca hakkında soruşturma başlatılan Hollywild'da yapılan araştırmalar sonunda kaderine bırakılmış hayvan cesetleri ve bakımsızlıktan bitap düşmüş hayvan manzaralarıyla karşılaşıldı.

 

 

Şimdilik hiçbir yaptırım uygulanmayan parkta yaşayan 500'den fazla hayvan, bu soruşturmanın sonucunda çizilecek kaderlerini bekliyorlar.