APPLE VE GOOGLE KAN DAVALI OLMAYA HAZIRLANIYOR

APPLE VE GOOGLE KAN DAVALI OLMAYA HAZIRLANIYOR


Apple Kendi Arama Motorunu Mu Yapiyor?


21. yüzyılın bacasız sanayisi bilişim sektöründe işler gün geçtikçe kızışıyor. Pazar her geçen gün daha çok büyüyor, teknolojinin gelişmesi dünyayı birbirine daha çok yaklaştırıyor. Dedelerimizin bile bilgisayar kullanmayı öğrenip Facebook’a girdiğini düşünürsek, dünya çapında nasıl bir bilişim pazarı oluştuğunu daha rahat anlayabiliriz.

 

Hal böyle olunca bilişim sektörünün önde gelen şirketleri de bu amansız yarışın içinde “oğluna flüt almaya çalışan İbrahim Tatlıses” gibi çırpınmaya başladı. Bu duruma en son örnek ise, ülke ekonomileriyle yarışacak güçteki iki şirket Apple ve Google’dan geldi. Apple ürünleri bildiğiniz üzere fabrika çıkışlı olarak Google arama motorunu kullanıyor, ancak Apple’ın Google’la olan sözleşmesi 2015 yılında sona erecek. Yahoo ve Microsoft’un Bing arama motorları kenarda aç kurtlar gibi beklerken Google’ın Apple’ı elinden kaçırmasına pek ihtimal verilmiyor.

 

 

Bir başka söylenti ise Apple’ın herkesi ters köşeye yatırıp kendi arama motorunu tasarlamayı seçeceği yönünde. iPhone kullanıcıları hatırlayacaktır, Apple yıllar içinde Google Maps’i kullanmayı bırakıp kendi harita uygulaması Apple Maps’i tasarlamıştı. Aynı şekilde daha önce telefonlarda kurulu gelen Google’a bağlı Youtube uygulaması da yeni versiyonlarda kaldırılmıştı.

 

Kullanıcının hangi uygulamaları ya da tarayıcıyı kullanacağı sonuçta kendi verebileceği bir karar, ancak yine de sektörün önde gelenleri ipleri bir an olsun bile ellerinden bırakmak istemiyorlar.