ASTRONOTLARA SELAMINIZI SÖYLEYEN UYGULAMA

ASTRONOTLARA SELAMINIZI SÖYLEYEN UYGULAMA


Uzayin Derinliklerinden İletişim Kurmak


İtalya’nın ilk kadın astronotu Samantha Cristoforetti, dünya yüzeyinden 250 mil uzaklıktayken dahi, mobil uygulamalar sayesinde selamı sabahı kesmeyecek. İtalyan tasarım stüdyosu Accurat tarafından tasarlanan Friends in Space web uygulamasıyla, Interstellar’dan sonra bir kez daha gönlümüzün tahtına kurulan astronotlara selam gönderebiliyoruz.

 

 

Dünyadaki yörüngemizi Samantha’nın bulunduğu yörüngeyle hizalayarak, aramızdaki mega uzaklıktaki mesafeyi sadece ama sadece bir tıka düşürebiliyoruz. Friends in Space ile sadece selam göndermekle kalmıyorsunuz; aynı zamanda Samantha Cristoforetti’nin geçtiği yolları, üzerinde bulunduğu rotayı ve gelecekte geçmesi planlanan yörüngeleri de takip edebiliyorsunuz. Uygulamayla birlikte, Cristoforetti’nin seyahat günlüğünü de görselleştiren Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan videolar izlemek mümkün.

 

 

Bu şahsına münhasır uygulama, astronot Samantha Cristoforetti,’yi fazlasıyla heyecanlandırıyor. Aynı zamanda 84.000 Twitter takipçisiyle de kendine küçük bir uzay kolonisi kurabilecek olan Cristoforetti, bir tıkınız sayesinde uzayda bir başına olduğunu hissetmeyecek.