BEST OF CENAZE SONGS: EN POPÜLER CENAZE ŞARKISI BELLİ OLDU

BEST OF CENAZE SONGS: EN POPÜLER CENAZE ŞARKISI BELLİ OLDU


Vedalarin En Acili hali


Pek iç açıcı olmayan ama haber değeri taşıyan bir konuyla karşınızdayız. Hayatın en acı gerçekleri listesinde zirveye oyanayan ölümün veda busesi cenazeler, aynı zamanda en acıklı şarkılara da ev sahiliği yapıyor. The Co-operative Funeralcare tarafından, İngiltere’deki 30.000 cenaze gözlemiyle yapılan bir araştırmada ise bu şarkılardan yola çıkılıyor.

 

 

70’li yılların ve İngiliz mizahının önemli temsilcisi Monty Python’ın, bir zamanlar dillere pelesenk olmuş, özellikle önemli maçlarda bir nevi “Koyduk mu?” efektiyle, bütün İngiltere’nin tek yürek olup söylediği şen şakrak parça, Always Look on the Bright Side, İngiltere’deki cenaze playlist’lerinin birincisi oldu. Ekibin çarmıha gerili haldeyken seslendirdikleri bir de videosu bulunan şarkı, ironinin kralının yapıldığı bu cenaze playlist’inin zirvesine yerleşti.

 

 

Cenaze playlist’inin ikinci ve üçüncü sırasında ise dini bütün insanların toplaşıp oy bastıkları The Lord is My Shepherd ve Abide with Me gibi ilahi kontenjanından şarkılar bulunuyor.

 

 

Sevdiklerine romantik bir şekilde veda etmek isteyenler, Céline Dion’dan My Heart Will Go On’u ve Frank Sinatra’dan My Way’i seçiyor.

 

 

The Co-operative Funeralcare’in yöneticisi David Collingwood’a göre, Monty Python’ın birinciliği kapmasındaki ana neden; “60-70’lerde altın çağını yaşamış bugünün emeklilerinin bir gözünün toprağa bakıyor oluşu.”

 

Bu listenin anti-listesinde “cenazede çalınmayacak” damgası yiyen bazı parçalar da mevcut… Eminem ve Sex Pistols’ın tüm diskografisinin dışında; Meat Loaf'tan “Bat out of Hell”, Queen'den "Another One Bites the Dust" ve Frankie Goes to Hollywood'tan "Relax” parçaları, cenaze playlist’lerinde yasaklılar.