BİR ROCKSTAR’IN ÇÖKÜŞÜ: SCOTT STAPP

BİR ROCKSTAR’IN ÇÖKÜŞÜ: SCOTT STAPP


Creed Vokalistinin Drami


90'lar sonu 2000'ler başındaki alternatif rock akımını hatırlayanlar var mı? Hani şu nu-metal'in zirve yaptığı, Korn ve Limp Bizkit gibi grupların zirveyi gördüğü, "Babam beni taciz etti" diyenin rockstar olduğu, "Marilyn Manson kendi kendini iyi hissettirmek için kaburgalarını aldırmış" dedikodularının tam gaz yapıldığı günleri… Kırmızı NY şapkalar, beş beden büyük Dickies pantolonlar ve Adidas Superstar'ların revaçta olduğu dönemleri…

 

 

İşte o günlerde "post-grunge" sound'u ve Eddie Vedder'dan arak sese sahip vokalisti ile maalesef büyük sükse uyandıran bir grup daha vardı; Creed. My Sacrifice ve With Arms Wide Open gibi hit şarkılarıyla büyük bir kitlenin kulaklarını kanatan Amerikalı grup, 2012 yılından beri müziğe ara vermiş vaziyette. Son turnelerinde frontman Scott Stapp'in alkol/uyuşturucu etkisiyle sahnede çıkardığı rezillikleri ile sık sık gündeme gelen Creed, bu sefer bir dramın çıkış kaynağı oldu.

 

 

Frontman Scott Stapp şu sıralar oldukça zorlu günler geçiriyor. Amerika'daki vergi denetimleri yüzünden maddi olarak iflasın eşliğine gelen eski rockstar, evsiz bir hayat yaşayacak kadar çökmüş durumda. İddialara göre ödünç alınmış bir telefondan kaydedilen videoyu Facebook'a post'layan Stapp, içinde bulunduğu çaresizliği insanlara aktarmaya çalışıyor. Kamyonetinin arkasında yaşadığını, yanında karnını doyuracak parası bile olmadığını söyleyen Scott Stapp'in iyiden iyiye çökmüş surat ifadesi gözlerden kaçmıyor. Tüm bu sıkıntılarına videoda konuşurken ağzını şapırdatmasını da ekleyen Scott Stapp'in en kısa zamanda rahata kavuşmasını diliyor, kavuştuktan sonra da müzikten uzak durmasını umuyoruz.