BİR TARİHİ ESER OLARAK KAYKAY PARKI

BİR TARİHİ ESER OLARAK KAYKAY PARKI


Gelecek Nesil Kolunu Bacağini Rahat Rahat Kirabilsin Diye


Bildiğiniz gibi tarihi eser denilince genelde aklımıza yitip giden değerlerimiz geliyor. “Elin Fransız’ı, Alman’ı aldı götürdü” gibi haberlere alıştığımız bu topraklarda yüzleri güldüren bir farkındalık örneği tabi ki ülkemizden değil futbolun beşiği, iyi müziğin anavatanı İngiltere’den geldi.

 

 

Güney Londra’da bulunan 8 bin metre karelik Rom Kaykay Parkı yetkililer tarafından ikinci derece tarihi eser ilan edilerek koruma altına alındı. İngiltere’de tarihi eserleri belirleyen komitenin başındaki Roger Bowdlar yaptığı açıklamada; Rom parkının İngiliz gençlik kültürü için önemli bir ikon olduğunu söyledi ve tarihi eser dediğimiz nesnelerin sırf resim, vazo, taht, saray gibi şeylerden oluşmadığını da tüm dünyaya göstermiş oldu. 

 

1978’de kurulan ve nice gencin Tony Hawk olma hayaliyle kolunu bacağını kırdığı parkın, bu sayede gelecek yıllarda da pek çok başka gencin kolunu bacağını kırmasına sebep olması güvence altına alınmış oldu. İşin şakası bir yana İngilizleri yakın tarihlerine gösterdikleri özenden dolayı kutluyor, benzer hareketleri ülkemizde de görmeyi umuyoruz.