BU POSTERLERE KURŞUN SIKAN ÇARPILIR

BU POSTERLERE KURŞUN SIKAN ÇARPILIR


Şimdi Yavaşça O Silahi Yere Birak


Bireysel silahlanma günümüz toplumunun en önemli sorunlarından biri. Teoride herkesin kendini korumak için aldığı silahlar, pratikte pek çok masum insanın acı çekmesine yol açabiliyor.

 

 

Bireysel silahlanmanın getirdiği sorunlara dikkat çekmek isteyen Banana and Associates isimli stüdyo, bu amaçla atış poligonlarında kullanılan hedeflere alternatif posterler hazırladı. Atış poligonlarında kullanılan kötü adam posterlerinin aksine yeni hazırlanan posterlerde günlük hayatta karşımıza çıkan ve çoğu zaman kaza kurşunlarının hedefi olan masum insanlar yer alıyor. Bu işin kötü adamları, zombileri ya da uzaylıları vurmak kadar basit bir şey olmadığını anlatmaya çalışan stüdyo, posterleriyle silah sektöründe pazarlananla gerçekte olan arasındaki çizgiyi net bir şekilde çiziyor.

 

 

Bireysel silahlanmaya karşı farkındalık yaratmayı amaçlayan posterler aynı zamanda 50×70 boyutlarında satışa da sunuldu. www.innocent-targets.com  adresinden ulaşılabilecek posterlerden elde edilecek gelirlerin tamamı silahlanmaya karşı mücadele veren The Coalition To Stop Gun Violence isimli kuruluşa aktarılıyor. Posterler ayrıca 16-19 Kasım aralığında Londra’da Studio 2 isimli galeride de sergilenecek.