ÇAĞIMIZIN VEBASI İLE TANIŞIN: EX-KOLİK

ÇAĞIMIZIN VEBASI İLE TANIŞIN: EX-KOLİK


Kazamiz Mübarek Olsun


Biten bir ilişkinin ardından girilen bunalımın artık bir adı var. Aşk acısında doktora yapan uzmanlar, dünyadaki tüm kırık kalpli insanların sağ kulağına üç defa fısıldıyor ve 'Ex-kolik' diyor. Şimdi ex-koliklik nedir? Ex-kolikler ne yapar? 

 

Araştırmalara göre aşk, beyinde uyuşturucu ile aynı bölgeyi etkiliyor. Hal böyle olunca eski sevgiliyi unutmak, uyuşturucuyu bırakmak kadar sancılı oluyor. Burada teknoloji en büyük düşmanınız oluyor ve akıllı telefonunuz sizi sonradan pişmanlık duymanız garanti aptalca işlere bulaştırıyor. Ayrılığın beş şartı olarak, WhatsApp'tan blokladığınız, Instagram'dan takibi bıraktığınız, Facebook'tan sildiğiniz, Snapchat ve GChat listenizden kaldırdığınız eski sevgili ne yapıyor diye merakınızdan ölüyorsunuz. Bahsi geçen şahsın profilleri açık değilse, ortak arkadaşlarınızın sosyal medya şifrelerini alıyor, onun hesabından eski sevgiliyi stalk etmeye başlıyorsunuz. Her gün yapılan stalk işlemi günde ikiye, sonra saat başına çıkıyor ve telefonu elinizden bırakamaz moduna girdiğinizde durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bir rakı balık gecesinden sonra anason sizi rehin alırken, eski sevgili de "Uyudun mu?" mesajı alıyor. Ertesi sabah, pazartesi başladığı rejimi salı bozan biri gibi pişman oluyorsunuz ve serotonin seviyenizin serbest düşüşe geçişine seyirci kalıyorsunuz. 

 

 

Burada devreye Ex-kolikler Destek Grubu giriyor ve eliniz ne zaman telefona gitse sizi durduruyor, kendinizi eski ilişkinizin nostalji sularında boğulacak gibi hissettiğiniz an size can simidi oluyor. Exaholics sayesinde, 12 aşamalı bir programla ex-kolikliğinizden kurtalabileceğiniz gibi, online destek grubunda da felah bulabiliyorsunuz.