ÇALIŞANLARINI OSMANLI TOKADIYLA MOTİVE EDEN AJANS

ÇALIŞANLARINI OSMANLI TOKADIYLA MOTİVE EDEN AJANS


Zorla Güzellik Olur


Türkiye gibi ajans lafı geçince ardından beşinci viteste "emeğin ucuza sömürülmesi" tanımının geldiği bir ülkede motivasyon aracı olarak çoğu kez SSK-Yol-Prim'le karşılaşıyoruz. Milyonda bir orijinal yöntemlerle çalışanını motive etmeyi amaçlayan ajanslar da çıkmıyor değil. İşlerindeki yaratıcılığı çalışanlarının mutluluğa açılan kapısında da gösterebilen ajansları başımızın tacı ederken, mesaiden mesaiye koşturan ve insanların özel hayatlarını kışlıkları dolaba kaldırır gibi ortadan kaldıran ajansları ise esefle kınıyoruz. Kınamamızın ardından akla hayala gelmeyecek, gelse de "Bu ne biçim şey?" denebilecek bir motivasyon yöntemini sizlerle tanıştırmak istiyoruz.

 

 

Kanada'da çek senet tahsilatı, ihaleye fesat karıştırmak, ayakkabı kutusunda para saklamak gibi son derece yaratıcı işleri icra etmek yerine reklam ajansı olarak hayatını sürdüren Leo Burnett Toronto, Yılın En İyi Ajans Videosu Ödülü'nü ceplediği videosu ile tam olarak şu tepkiyi vermenize neden oluyor; WTF!!!

 

Çalışanlarının içindeki yaratıcılığı ortaya çıkarmak için Slapshot isimli çok acayip bir yöntem geliştiren ajans, literal anlamda tokada başvuruyor. İki aşamadan oluşan Slapshot tekniğinin ilk aşamasında çalışana likör shot ikram ediliyor. Böylelikle çalışan rahatlıyor, gevşiyor, stresten arınıyor. Derken ikinci ve en can alıcı aşama başlıyor. Evet; shot'la gevşeyen çalışanlar aniden gelen Osmanlı Tokadı'yla neye uğradıklarını şaşırıyorlar. Üstelik yedikleri tokat bildiğiniz tokat gibi tokat. Çıkarttığı sesle desibel rekoru bile kırabilirsiniz.

 

 

Peki amaç ne? Bu tokadın amacı kafalardaki vasat, klişe fikirlerin defedilmesini sağlamak ve olayın şokunu yaşayan çalışanların taze ve enerjik bir şekilde işe koyulmasına vesile olmak.

 

 

 

Tabii ki bir parodi şeklinde tasarlanmış bu videodan ilham alınmamasını diliyoruz. Yoksa ajanslarımızdan bol bol üçüncü sayfa haberleri çıkabilir.