CANLI İZLEYİN: 67P VE ROSETTA 10 YIL SONRA KAVUŞUYOR

CANLI İZLEYİN: 67P VE ROSETTA 10 YIL SONRA KAVUŞUYOR


Bu Tarihi Ani Kaçirmayin


İlerleyen teknolojiyle birlikte insanoğlunun uzayla imtihanı her geçen gün ağzımızı azıcık daha, daha daha azıcık daha açık bıraktırıyor. Biz Interstellar’da izlediğimiz kara delikleri ve solucan deliklerini tartışaduralım, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından 2 Mart 2004 tarihinde fırlatılan uzay aracı Rosetta, bugün dünyaya tarihi bir an yaşatacak.

 

 

67P/Churyumox-Gerasimenko isimli kuyruklu yıldızın yörüngesine girecek ve Philae isimli sondasını kuyruklu yıldızın yüzeyine indirecek olan Rosetta’nın, on yıl boyunca yalnız ve güzel galaksimizde teptiği yolları, girdiği yörüngeleri incelemek için sizi BURAYA alalım.

 

 

Rosetta, 10 yıl boyunca yegâne amacı olan 67P’nin yörüngesine girmek için inanılmaz yollar kat etmiş, dere tepe düz gitmiş ve yıldızın binlerce fotoğrafını çekerek, belalı bir aşık olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştı.

 

Bu tarihi anı canlı yayından izleyebileceğimiz linkleri de, siz Play Tuşu bilim gönüllüleri için sıralıyoruz. Şapka çıkartan Rosetta’ya sevgilerinizi sunmak için buyrun hele.

 

http://rosetta.esa.int/

 

http://www.livecometdata.com/rosetta-spacecraft-mission/

 

http://new.livestream.com/esa/cometlanding

 

https://twitter.com/ESA_Rosetta