CHRISTIAN BALE VE STEVE JOBS MESELESİNDE İŞLER KARIŞTI

CHRISTIAN BALE VE STEVE JOBS MESELESİNDE İŞLER KARIŞTI


Gelmek Bilmeyen Steve Jobs Filmi


Ashton Kutcher’ın oynadığı Jobs filminin hafızalardaki yerini bir an önce silmek için yola çıkan yeni Steve Jobs filminin hazırlık aşamasında olduğunu halaylar eşliğinde duyurmuştuk. Ancak proje ortaya çıktığından beri yönetmeninden oyuncusuna sürekli git gel yaşanması, filmi Yaprak Dökümü gücüne ulaştırdı.

 

 

Facebook’un içler ısıtan hikayesini anlatan The Social Network’ün ödüllü senaristi Aaron Sorkin’in senaryosunu yazdığı filmi önce David Fincher’ın yöneteceği söylenmiş, ardından Danny Boyle’da karar kılınmıştı. Asıl merakla beklenen ise Apple’ın kurucusu Steve Jobs’ı kimin oynayacağıydı. Baştan beri Christian Bale üzerinde duran yapımcılar oyuncuyu ikna etmek için uzunca bir süre uğraşmış, bir dargın bir barışık giden çabalar sonunda meyvesini vermiş ve Bale rolü kabul etmişti. Son gelen haberler ise gönüllerimizin emekli Batman’inin rol için geri adım attığı yönünde oldu.

 

 

Bu durumun geçtiğimiz günlerde filmin bir diğer önemli rolü olan Steve Wozniak için anlaşılan Seth Rogen’in kararını etkileyip etkilenmeyeceği bilinmez, ancak bildiğimiz bir şey var ki Danny Boyle ve Aaron Sorkin’in oyuncu kadrosunu kesinleştirip çekimlere başlaması için önlerinde oldukça az bir zaman kaldı.