COCA COLA SÜT ÇIKARTIYOR, EVET SÜT

COCA COLA SÜT ÇIKARTIYOR, EVET SÜT


2.5'lukta Devrim


Canı sıkılsa dünyanın çeyreğini satın alıp rulet masasında ezebilecek Coca Cola şirketi, Coca Cola Life ile başlayan "Biz aslında size öyle böyle değer veren bir şirket değiliz. Biz organiğe aşığız be! Sizi de sizden çok seviyoruz." politikasına dur durak vermeden devam ediyor. Sıradaki ürün ise Fairlife. "E iyi peki biz bu Fairlife'ı daha önce sanki bir yerden duyduk." diyorsanız, doğru diyorsunuz. Yaklaşık 5 ay önce çıtlatılan bir yeni pazarlar hamlesinin ürünü olan Fairlife'ın bir acayip reklam posterlerine bakalım, sonra ürünün tam olarak ne olduğuna geçelim.

 

 

Sex sells mantığından yola çıkıp, seksinin ve seksizmin kıyılarında köşelerinde tehlike dolu dans eden reklamdan çok bir şey anlayamadık ama gelen açıklamalar şu şekilde: Fairlife dünyanın ilk (genele hitap eden) premium sütü… Normal sütten %50 oranda daha fazla doğal protein ve yine normal sütten %50 oranda daha fazla kalsiyum içeren formül ve az şekerli olmasıyla da üst pazarın ağzını burnunu kıracak. 

 

 

Önümüzdeki ay Amerika'da satışa çıkacak olan sütün 2.5 litreliği çıkarsa hoş olur, kirası 5.000 liranın üzerindeki evlerin de estetiği bozulur diyor, ürünün bizim marketimize girerse nasıl sonuçlar vereceğini kös kös düşünerek gecemizi sonlandırıyoruz. Aslında yok, pek düşünmüyoruz, süttür en nihayetinde. 

 

Not: Fairlife piyasadaki normal sütlerin iki katı bir etiket fiyatıyla satışa sürülecek. Ağaoğlu tarzı hayat yaşayanlara duyurulur.