COCA-COLA’DAN DAMACANA SU ÜRETMEK

COCA-COLA’DAN DAMACANA SU ÜRETMEK


Hayal Değildi, Gerçek Oldu


Dünyanın en çirkin tasarımlarından birine sahip su sebilini eve soktuk. Çünkü su hayattır. Günde bilmem kaç bardak su içmezsek tırık oluruz, hayat zindan olur. Su olmadan hayat olmaz işte arkadaşlar. Kime neyi anlatıyoruz? 

 

 

Bilim insanlarının yakın gelecekteki muhtemel su sıkıntısına parmak bastıkları haberleri sık sık duyuyoruz. Uzay çağında yaşadığımız su kesintileri zaten malumunuz. Alternatif su kaynaklarının arayışına hemen şimdi şimdi, yarın olmaz şimdi başlamamak sıkıntıyı daha da vahim bir hale getirebilir. Bu yüzden araştırmacılar birbirinden farklı projelere baş koyuyorlar.

 

 

Sanatçı Helmut Smits ise daha maceracı ve viral kokan bir anlayışla alternatif bir içme suyu üretme yolunu açıyor. Hollanda'daki Dutch Design Week'te siftahını yapan The Real Thing isimli projede asit başkenti Coca-Cola, filtrelenerek içme suyuna dönüştürülüyor. Smits'in University of Amsterdam'dan doktora öğrencisi Martien Würdemann'la giriştiği projenin işleyişi şöyle;

 

 

Bir şişe Coca-Cola itinayla kaynatılıyor, ortaya çıkan su başka bir kaba aktarılıyor. Daha sonra bu kaptaki suya içme suyunda bulunması gereken mineraller ekleniyor. Alın size damacana su!

 

 

Smits, amacını şöyle açıklıyor; "Burada vermek istediğim mesaj yeryüzündeki tüm Coca-Cola'ların içme suyuna dönüştürülmesi gerektiği değil. Hem insanların eğlenmesini istiyorum hem de tükettikleri meretin nasıl kötü bir şey olduğunu vurgulamaya çalışıyorum.".