COCO CHANEL’İN ZARAFETİ KİTAP OLDU

COCO CHANEL’İN ZARAFETİ KİTAP OLDU


Asaletin Siyah Beyaz Hali


Estetik, ikonik, asil ve zamansız kelimelerinin sözlükteki karşılığı olan Coco Chanel, dünyaya gelmiş en olağanüstü kadınlardan. Kadınların pastaya benzeyen giyim tarzını sadeleştiren ve Çin işkencesi gibi korselerden kurtarıp onları özgürleştiren Chanel, tüm kadınlara logosundan bile asalet ve sadelik akan bir markayı miras bıraktı. 

 

 

Minyon yapısı, sert mizacı ve imzası haline gelen şapkalarıyla Coco Chanel, Douglas Kirkland'ın kamerasından çıkan fotoğraflarda yeniden can buluyor. 1962 yılında Coco Chanel ile 3 hafta geçiren Kirkland, Chanel'in The Ritz'deki dairesinde kalıp, Versailles'a bir hafta sonu gezisi yapıyor. Üç haftayı, 118 siyah beyaz kareyle özetleyen Kirkland, 250 dolardan satışa çıkan ve yalnızca 100 adet basılan 'Coco Chanel: Three Weeks/1962 Deluxe Edition'da Chanel'in en doğal anlarını ölümsüzleştiriyor. 

 

 

Time Dergisi'nin 20. Yüzyıl'ın En Nüfuzlu İnsanları arasında gösterdiği Coco Chanel'in zarafetin kitabını yazdığı halleri elinizin altında bulunsun isterseniz, kitabı şuradan satın alabilirsiniz.