COMIC SANS’IN YARATICISI İSYAN ETTİ: YETER ULAN!

COMIC SANS’IN YARATICISI İSYAN ETTİ: YETER ULAN!


Comic Sans'in Da Bir Gururu Var


İnternet iki ucu keskin bir bıçak. Adamı rezil de edebiliyor vezir de. Bazı kişiler ağızlarıyla kuş tutsalar sevilmiyor, bazı işler ne olursa olsun kabul görmüyor, bırakın kabul görmemeyi gururu iki paralık ediliyor.

 

Internet Explorer, Nickelback ve Twilight serisi gibi ikonlaşmış “İnternet nefret objeleri”nin en ünlülerinden biri de 1994’de tasarlanıp Wındows 95 işletim sistemiyle hayatımıza giren yazı fontu Comic Sans. Yıllarca hor görülen font, her türlü küçük esnaf tarafından sigortasız çalıştırıldı.

 

 

Tasarımının üzerinden 20 yıl sonra Dezeen, fontun yaratıcısı Vincent Connare ile bir röportaj gerçekleştirdi. Yıllardır her türlü eleştiri ve nefreti içine atan Connare sonunda patladı. Comic Sans’ı beğenmeyen insanların tasarımdan anlamadığını söyleyen tasarımcı, bir font için önemli olanın kendisinden bekleneni yerine getirmesi olduğunu söyledi. “1995’te Microsoft’un öncelikli amacı bütün evlere ulaşmak, çoluk çocuk bütün aileden kabul görmekti, bu aşamada Comic Sans ailelerden büyük bir ilgi gördü ve sonuç olarak görevini yerine getirdi” şeklinde konuşan Connare, “Dünyaya bin kere gelsem bin kere de Comic Sans’ı tasarlarım” diyerek işinin arkasında durdu.

 

 

Dünyada bu kadar fazla font varken hala Comic Sans’ın konuşulmasının bir başarı olduğunu belirten Connare, “Çekemeyen anten taksın” diyerek kendisini eleştirenlere kulak asmadığını belirtti.