DÜNYANIN EN EĞLENCELİ ŞEHRİ SEÇİLDİ: YOZGAT

DÜNYANIN EN EĞLENCELİ ŞEHRİ SEÇİLDİ: YOZGAT


Yozgat Yazilir, Berlin Okunur


GetYourGuide ve GoEuro seyahat şirketlerinin ortaklaşa yürüttüğü ankette insanoğlunun en çok kafa yorduğu sorulardan biri cevabını buldu. Berlin dünyanın en eğlenceli şehri seçildi. Londra’yı sollayarak tahta oturan Berlin’in, dünyanın kafası en kıyak şehir olması bu birinciliği almasında etkili oldu. 

 

 

1.800 şehrin oylandığı ankette, 2.000’den fazla gezginin TripAdvisor ve Yelp gibi seyahat sitelerine yükledikleri bilgilerden de faydalanıldı.

 

Şehirlerin oylanmasında çeşitli kategoriler bulunmakta. Gece alemleri için ayrılan kategoride, ortalama bira parası, sabah karga kahvalatısını edene kadar açık kalmak, halka açık alanda içebilmek, bar, kulüp ve aktivitelerin çeşitliliği ve kalitesi bölümleri yer alıyor. Berlin bu kategoride, en ucuz bira fiyatı (ortalama 0.82 Euro) ve çılgın hangar barlarının sabaha kadar açık kalmasıyla ipi göğüsledi.

 

 

İkinci bir kategori ise; alışveriş, +18 eğlenceler, müzeler, konserler ve spor kulüpleri bölümlerinden oluşuyor. Berlin, bu kategoride de Londra’yı ikinciliğe iteliyor.

 

 

“Almanlıktan aldığım tadı hiçbir şeyden almadım” diyenler için, günün en şahane haberi.