EL İŞİNİN AYAKTA KALAN SON KALESİ

EL İŞİNİN AYAKTA KALAN SON KALESİ


Tabelanin Arkasindaki Adam


19.30 Ana haber kuşağı ağzıyla söylemek gerekirse küçük esnafın kan ağladığı, üretim hayatının git gide daha çok mekanikleştiği bir çağda yaşıyoruz. El emeğiyle üretilen işler yerini seri üretime bırakmış durumda. Dükkanlar birer birer kapanıyor, bulunan en ufak boşluğa AVM’ler dikiliyor. Sıradaki haberimiz bu düzene karşı ayakta kalabilmiş Amerikalı el yapımı tabela boyayan Earl Phillips ile ilgili.

 

 

80 yaşına merdiven dayayan Philips, 10 yaşında ailesiyle birlikte Cleveland’a taşınmış ve o günden bugüne hayatını bu şehirde sürdürüyor. Küçüklüğünden itibaren güzel sanatlara, özellikle de çizime ilgi duyan Philips, Cooper School Of Art’dan mezun olduktan sonra 1960’da kendi çizim atölyesini açmış. Şehirde gördüğünüz 100 tabelanın 99’unu ben boyamışımdır diyen Phillips, işkolik olduğunu ve henüz emekliliği düşünmediğini söylüyor.

 

 

İşini seven bir insanın neler yapabileceğini gösteren Phillips’in hikayesi “Behind The Sign” isimli belgesel serisine de konu oldu. İlk bölümü Phillips’e ayrılan mini belgeseli aşağıda izleyebilirsiniz.