FERGUSON OLAYLARINI İLLÜSTRASYON İLE AÇIKLAMAK

FERGUSON OLAYLARINI İLLÜSTRASYON İLE AÇIKLAMAK


Polis Şiddetinin Global Yansimasi


Hiçbir suçu olmayan Mike Brown’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan Ferguson olaylarını Molly Crabapple, bir bir çizdi.

 

Polis şiddetinin her türlüsünden çeken bir ülke olarak Ferguson olaylarını uzaktan izliyoruz. Bizim ülkemizde 15 yaşındaki Berkin ekmek almaya giderken polis tarafından katledildi. Bizim ülkemizde binlerce insan polis tarafından hiçbir suçu olmaksızın dövüldü, işkenceye maruz kaldı. Bizim içimiz acıyarak baktığımız bu manzara, Ferguson’da da yaşandı. 18 yaşındaki Mike Brown, polise karşı hiçbir direnme durumu olmamasına rağmen polis memuru Darren Wilson tarafından katledildi. Brown’un öldürülmesinden beri şehirde protestolar devam ediyor. Polisin acımasızca müdahale ettiği gösterilerde yine yüzlerce kişi yaralandı.

 

Geçtiğimiz günlerde Darren Wilson’a karşı açılan davanın sonucunda jüri polis memurunu suçsuz buldu. Bu durum protestoları daha da alevlendirdi. Tüm bu yaşananlar karşısında sessiz kalmak istemeyen sanatçı Molly Crabapple, Ferguson olaylarının illüstrasyonlarını çizip video haline getirdi. İnsanın yaşam hakkının ne kadar kolay elinden alınabileceğini gösteren olaylar serisi karşınızda.