GECENİN VİDEOSU: DÜNYANIN EN BÜYÜK SUALTI HEYKELİ

GECENİN VİDEOSU: DÜNYANIN EN BÜYÜK SUALTI HEYKELİ


Bahamian Ocean Atlas’in Hikayesi


Dünyanın en büyük sualtı heykeli, Jason deCaires Taylor tarafından yapılan ve Andret John ile Willicey Tynes’ın katkılarıyla tamamlanan Bahamian Ocean Atlas isimli heykel, Bahamalar’ın başkenti Nassau’nun batı sahilinde bir bölgeye yerleştirildi. Yaklaşık 5 metre uzunluğunda ve 60 ton ağırlığında olan Bahamian Ocean Atlas’ın yapım aşamasının, yapıldığı doğa dostu malzemelerin ve sualtına indirilişinin hikayesi, gecenin videosu köşemizde sizleri okyanus huzuruna davet ediyor.

 

 

Bahama Resif Ortamı Bilgilendirme Vakfı (BREEF) tarafından desteklenen proje, aynı zamanda doğa dostu. Okyanusların kıymetlileri mercan kayalıklarının zarar görmemesi için, özenle yapılan ve yerleştirilen Bahamian Ocean Atlas, Bahamalı bir genç kız olan Camilla’dan ilham alınarak yaratıldı ve her fırsatta sualtı belgeselleri izleyen bizleri büyüledi.

 

 

Meksika Cancun’daki sualtı müzesine saygı duruşu niteliğinde olan, dünyanın en büyük ve en yalnız sualtı heykeli, Ciel Hunter ve Gerhard Stochl’un yapımcılığındaki Bahamian Ocean Atlas’ın hikayesini anlatan video için patlamış mısırları yanınıza alın: