GEY KARŞITI ÖRGÜT LİDERİNDEN BEKLENMEYEN EVLİLİK

GEY KARŞITI ÖRGÜT LİDERİNDEN BEKLENMEYEN EVLİLİK


Sevgi Cinsiyet Ayrimi Yapmiyor


İdeal bir düzende insanların cinsel eğilimleri, hayatlarını nasıl yaşamak istedikleri tamamen onları ilgilendirir, ilgilendirmesi gerekir. Ancak 2015 evet 2015 yılına girmek üzere olduğumuz şu günlerde maalesef hala insanların cinsel eğilimleri konuşuluyor, tartışılıyor, hatta bu yüzden insanlar öldürülüyor, yaralanıyor, hayatlarını istedikleri gibi yaşamalarına izin verilmiyor. Eşcinsellikle ilgili bilgi sahibi olan olmayan herkes bir şeyler düşünüyor, ortaya çözümler atıyor, bunun doğuştan gelen bir durum mu olduğu, sonradan mı oluştuğu tartışılıyor. Bu gereksiz tartışmalar devam ederken, bu konuyla ilgili en gerçek haberlerden biriyle karşı karşıyayız.

 

John Smid evli ve bir çocuk babası bir adam, ancak Smid bundan tam 34 yıl önce 1980’de gey olduğunu fark ediyor ve eşinden boşanıyor. Eşcinselliği bir hastalık olarak gören Smid kiliseye sığınıyor ve tanrıdan gelecek yardımla heteroseksüel olabileceğine inanıyor. Tam 31 yıl boyunca bu uğurda savaşan Smid, Love In Action isimli homoseksüel gençleri tedavi etmeyi amaçlayan bir gey karşıtı örgütün de liderliğini yapıyor. 2011 yılında 31 yıllık uğraşından sonra hiçbir şeyin değişmediğini anlayan Smid, örgütteki görevinden istifa ediyor ve sonunda kendini olduğu gibi kabulleniyor.

 

 

Bunca kavga gürültüden sonra John Smid geçtiğimiz günlerde erkek arkadaşı Larry McQueen’le evlenme kararı aldı. Yıllar boyunca inancının kendisini değiştireceğini düşündüğünü söyleyen Smid fena halde yanıldığını kabul etti. “Hayatımın büyük bir kısmını bu yolda heba ettim bari şu son günlerimde mutlu olayım" diyerek”dünya evine giren Smid’e hayatının geri kalanında mutluluklar diliyoruz.