“HANGİ SANAT ESERİSİN?” TESTİNE FARKLI BİR YAKLAŞIM

“HANGİ SANAT ESERİSİN?” TESTİNE FARKLI BİR YAKLAŞIM


Rijks Emotions İle İkizinizi Bulun 


Coffee Shop’ları, seks tiyatroları ve de meşhur Red Light District’i ile bambaşka âlemlerin kapısını aralayan Amsterdam, aynı zamanda dünyaca ünlü sanat eserlerinin sergilendiği müzelere sahip bir sanat yuvası. Bu konuda başı çeken müze ise, görkemli Rijksmuseum.

 

 

Sanata ilgiyi arttırmak amacıyla, Hyper Island School’dan, Thomas Bouillot, Rikke Hindborg Kristensen, Amir Ismail ve Sandra Valencia isimli 4 İsveçli öğrenci, Rijks Emotions adını verdikleri bir web sitesi tasarladılar. Bu web sitesi, bilgisayar kamerasıyla siteye yüklediğiniz fotoğrafınızdan yola çıkarak kayıp ikizinizi Rijksmuseum’da sergilenen klasik tablolar arasından buluyor.

 

 

Sightcorp isimli bir yüz tanıma sistemi kullanılan sitede, hala bazı eksiklikler mevcut. Şimdilik sadece üç değişkenle çalışan site, cinsiyetinizi, yaşınızı ve yüz ifadenizi algılayabiliyor. Ruh halleri arasından bir seni seçtim diyerek; mutlu, üzgün, nötr, bıkkın, kızgın, korkmuş ve şaşırmış ifadelerinizi algılayan site, toplamda 70 farklı kombinasyon oluşturabiliyor. Yalnız, ikizinin Orta Çağ prensesi olduğuna inanan hanım kızlarımız hayal kırıklığına uğrayabilirler. Çünkü, Rijksmuseum Emotions sitesinin yaşınızı olduğunuzdan büyük tahmin etmek ve cinsiyetinizi tam tutturamamak gibi sevimsiz özellikleri var.