HEM TARZ SAHİBİ HEM DE EVSİZ OLUNUR MU? OLUNUR

HEM TARZ SAHİBİ HEM DE EVSİZ OLUNUR MU? OLUNUR


Vasat Moda Blogger'larimiza Ders Olsun


Sokak Modası kisvesi altında yayınlanan fotoğraflarını gururla paylaşan, hayatını vasat moda blogger'ı olarak idame ettiren ve "Moda, insanın kendine yakışmayanı giymesidir" dedirtenlerin hepsini toplasak bir Slavik etmeyebilir. Lviv'de yaşayan evsiz 55 yaşındaki Slavik'in bir evi olmayabilir, her gece bambaşka yerlerde sabahlamak zorunda kalabilir. Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen Slavik'in kendine özgü harika bir tarzı var.

 

 

 

Ukraynalı fotoğrafçı Yurko Dyachyshyn'in Slavik's Fashion başlıklı fotoğraf serisi ile tanışma şerefine nail olduğumuz Slavik, günde en az bir kere üstünü değiştiriyor. Peki evsiz biri bu kadar kıyafeti nasıl bulabiliyor? Slavik, şehrin çöp kutularından çıkan veya evsizlere yardım eden kuruluşlardan ediniyor kıyafetlerini. Kombinleme zevkiyle göz kamaştıran, stiliyle fazlasıyla dikkat çeken Slavik, ayrıca giydiği kombine göre saç ve sakalının şeklini de değiştiriyor. Yani sadece üst başını değiştirip kuru kuru sokağa çıkmıyor Slavik. Stil oluşturmanın kolay olmadığını biliyor ve buna göre imkanları dahilinde çaba sarfediyor.

 

 

 

Çok uzun zamandır süregelen Yurko Dyachyshyn ve Slavik ortaklığının başlangıcı yıllar öncesine dayanıyor. Bir proje sebebiyle Lviv sokaklarında bulunan fotoğrafçı, Slavik ve tarzını fark ediyor. Ardından düzenli olarak onu ziyaret etmeye başlıyor. Fotoğraf başına Slavik'e 1 dolar ödeme yapıyor. Maalesef ki akli dengesi yerinde olmayan Slavik, 2013 Ocak ayında ortadan kayboluyor. Dyachyshyn Slavik'i o günden sonra bir daha göremiyor…

 

 

 

Geriye bu harika sokak modası fotoğrafları kalıyor.