İNSANLIĞIN ÖLMEDİĞİNİ KANITLAYAN FUTBOL TAKIMI

İNSANLIĞIN ÖLMEDİĞİNİ KANITLAYAN FUTBOL TAKIMI


Böyle Takima Variz


Günün yürekleri ısıtan haberi İspanya’dan geldi. Madrid’de işçi sınıfının yoğun olarak yaşadığı bir bölgede oğlunun borcu yüzünden evi elinden alınan 85 yaşındaki temizlik işçisi Carmen Martinez Ayudo’ya yardım eli, bölgenin futbol takımı Rayo Vallecano’dan geldi.

 

 

İspanya futbol ligi La Liga’nın orta sıralara oynayan asansör takımlarından Rayo Vallecano, bu kez Barcelona veya Real Madrid’den yediği torba torba gollerle değil, tüm dünyaya örnek olacak bir yardımseverlikle gündeme geldi. 85 yaşındaki emekli temizlik işçisi Carmen Martinez Ayudo, serseri oğlunun oturdukları evi ipotek ettirerek borç alması yüzünden yıllardır verdiği emeğinin karşılığı olan evini kaybetti. Durumdan haberdar edilen bölgenin futbol takımı Rayo Vallecano ise hemen kolları sıvadı ve yaşlı kadının hayatı boyunca kirasının kulüp tarafından ödeneceğini açıklayarak Ayudo’nun evden atılmasını önledi.

 

 

“Aynı bölgede yaşadığımız insanlara karşı kayıtsız kalamazdık” diyen Rayo’nun teknik direktörü Paco Jemez, tüm futbolcuların ve teknik ekibin de kendisi gibi düşündüğünü söyledi. Bu sene La Liga’yı kaçıncı bitirir bilinmez ama Rayo Vallecano şimdiden klişe de olsa gönüllerin şampiyonluğuna ulaştı.