LONDRA KÖPRÜSÜ’NDE HOMOFOBİYE SAVAŞ AÇAN ÇİFT

LONDRA KÖPRÜSÜ’NDE HOMOFOBİYE SAVAŞ AÇAN ÇİFT


Brooklyn'li Sanatçilar Tabulari Yikti


2014 yılında olmamıza, uzay çağını yaşamamıza rağmen eşcinsellik maalesef günümüzde hala tartışılan bir konu. Geçtiğimiz günlerde Tim Cook’un açıklamaları üzerine yaşanan kargaşa hala çok taze. Cook, örümcek kafalı homofobiklerden çeşitli tepkiler görse de eşcinsellere ilham kaynağı olmayı umduğunu söylemişti. Cook’tan etkilendiler mi bilinmez, ama Brooklyn’li sanatçılar Dan Colen ve Kalup Linzy çıplak bir şekilde öpüşürken çekilmiş fotoğraflarını Londra Köprüsü’ndeki reklam panolarına astırdı.

 

 

“Sweet Liberty” adını verdikleri çalışmanın arka planına Özgürlük Anıtı’nı alan ikili, baskı ve ırk ayrımı olmadan sevmenin doğuştan gelen bir hak olduğunu ve bu kavramların insanları insan yapan en önemli kavramlar arasında yer aldığını söyledi. Birlikte yakaladıkları uyumun fotoğrafın ilham kaynağı olduğunu belirten ikili, bu hareketleriyle sevginin en saf halini temsil etmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Colen ve Linzy’nin bu çalışması 50 adet özel basım posterle birlikte 20 Kasım’a kadar Londra Köprüsü’nde sergilenmeye devam edecek.