MARİHUANA SEKTÖRÜNÜN APPLE STORE’U: SPARC

MARİHUANA SEKTÖRÜNÜN APPLE STORE’U: SPARC


Müşteri Her Zaman Dumanlidir


Zorlu Center'da ilk şubesinin açılmasıyla elektronik eşya için Evkur, Mediamarkt ve Doğubank'a akın edenleri sevindiren Apple Store, görsellerinin baştan çıkarıcılığıyla çoğu zaman kredi kartınızın limitinin düşük olmasına lanet ettirebiliyor. Her yeni iPhone modeli çıktığında halk ekmekten hallice uzun mu uzun kuyruklara mahal veren mağaza zinciri, farklı sektörlerden birçok markaya da ilham olabiliyor.

 

 

 

Şu sıralar ABD'nin en önemli gündem maddelerinden biri olma özelliğini devam ettiren "Marihuananın yaşallaşma süreci" de beraberinde Apple Store'dan ilham alan kuruluşları getirebiliyor. San Francisco'da bulunan ve sadece medikal marihuana satışı gerçekleştiren Sparc, bu kuruluşlardan en görkemlisi olarak dikkat çekiyor. Torbacıların güven teşkil etmeyen satış yöntemleri yerine adeta büyük bir tekstil zinciri veya Apple Store'ların ferahlığını vaat eden mağaza, 2009 yılında faaliyete geçti. Tertemiz tezgahları ve görseline fazlaca önem verilen ot çeşitleri ile günde ortalama 400 müşteriye hizmet veren mağazadan alışveriş yapabilmek için doktor reçetesi ve tabii ki de 18 yaşın üstünde olmak gerekiyor.

 

 

 

Marihuana sektöründe yaşanan gelişmelerin ardından daha çok göz önüne gelmeye başlayan Sparc, elde ettiği gelirin bir kısmını çeşitli yardım kuruluşlarına bağışlayarak elde ettiği kazancı güzel amaçlar uğruna kullanıyor.