NINTENDO PUNKÇI OLDU: PUNKTENDO

NINTENDO PUNKÇI OLDU: PUNKTENDO


Punk ölmedi, Nintendo'da Yaşiyor


Bir jenerasyonun en büyük karne hediyesi dileği olan efsanevi oyun konsolu NES, artık antika değeri taşıyor. Ama popüler kültür üzerinde bıraktığı büyük çaplı etki, konsolun günümüzde bile popülaritesini korumasına vesile oluyor. İllüstrasyonlarla, koleksiyon değeri taşıyan oyunlarıyla internette sürekli karşımıza çıkan NES, bu sefer de punkçı kimliğine bürünmüş bir halde karşımızda. Nintendo'nun yerine oyuna giren oyuncu Punktendo!

 

 

Brooklyn'li tasarımcı Jeff Hong'un iki haftalık yoğun çalışmasının ürünü olan Punktendo projesinde ünlü NES oyunlarını punk gruplarına mensup üyelerin yer aldığı bir formatta oynayabiliyorsunuz. Hem de beleşe!

 

 

Tıpkı oyunun kendisi gibi modifiye olan ve punk'a yelken açan isimlere sahip "Fat Mike’s Golf”, “Milo Fu”, “Masked Intruder’s Alley”, “Dan Zig" ve daha fazlasını oynamak için sizleri ŞURAYA alalım. Şair ne de güzel demiş; "Punk is not dead!". Punktendo'yla hem bu motto'nun doğruluğunu hem de punk ve Nintendo'nun kucaklaşmasını görme fırsatını yakalıyorsunuz.