NORVEÇ’TEN HAYVAN HAKLARI DEVRİMİ

NORVEÇ’TEN HAYVAN HAKLARI DEVRİMİ


Darisi Başimiza Dememizin İşe Yaramasini çok İsterdik


Medeniyet seviyesine ancak uzaktan bakabildiğimiz ülkelerden biri olan Norveç, hayvan hakları konusunda yayınladığı yeni genelgeyle çok konuşulacağa benziyor.

 

Norveç Sağlık Bakanlığı'nın yeni yayınladığı hayvan hakları genelgesine göre; kedi ve köpek sahipleri oldukça sıkı denetimlerden geçirilecekler. İnsanına değer verilmeyen ülkeler arasında başı çektiğimiz için bizlere fazlasıyla garip gelen bu radikal genelgede yer alan kurallar şunlar;

 

 

– Kedilere vurulmayacak, dövülmeyecek, ensesinden, derisinden veya kuyruğundan tutulmayacak, evde yalnız bırakılıp seyahate çıkılmayacak.

– Köpeklerin çok küçük alanlarda bulunması önlenecek. Bulunduğu yer köpeğin kendi büyüklüğünden daha geniş olacak. Ayağa kalkıp yatılabilecek, dolaşılabilecek büyüklükte olacak. Her zaman içinde su dolu bir kabı olacak, günde en az üç kez gezdirilecek.

 

Gıda Maddeleri ve Hayvan Sağlığı Kontrol Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Ole Fjetland yeni hayvan hakları genelgesi için şunları söyledi; “Norveç olarak hayvan haklarını en iyi şekilde koruyan bir ülke olmak istiyoruz. Bu yüzden belirttiğimiz kurallara uymayan hayvan sahiplerine para cezası verilecek, gerekli görüldüğünde ise haklarında dava açılacak."