NÜKLEER FELAKETTEN ÜÇ YIL SONRA FUKUSHIMA

NÜKLEER FELAKETTEN ÜÇ YIL SONRA FUKUSHIMA


Fotoğraflarla Fukushima Felaketinin Sonrasi


Sayısız çağrı ve protestoya rağmen nükleer enerji çalışmaları ülkemizde maalesef durdurulamadı, Sinop ve Akkuyu’da iki tane nükleer enerji santrali yapılmaya başlandı. İşçi ölümlerinde başı çeken, her gün bir başka felaket haberine uyandığımız ülkemizde bu durumun yol açacağı felaketleri hayal etmek mümkün.

 

Çok değil bundan 3 yıl önce Japonya’da Fukushima Nükleer Enerji Santrali’nde yaşanan sızıntının yarattığı felaket hala akıllarda. Fotoğrafçı Brian Driscoll felaketten üç yıl sonra Fukushima’ya giderek kazadan etkilenen insanların fotoğraflarını çekti ve nükleer enerjinin nelere yola açabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Felaket bölgesinin 90 Km dışında hayatın bir şekilde devam ettiği Fukushima’da pek çok insan hala geçici evlerde yaşıyor. Ancak ailelerin en büyük korkusu maruz kaldıkları radyasyonun gelecekte ne gibi sorunlara yol açacağı…

 

 

“Life Within 90km” isimli fotoğraf serisiyle nükleer enerji kullanımının risklerine bir kez daha dikkat çeken Brian Driscoll, umarız bu ve bunun gibi işlerle gözünü para hırsı bürümüş insanların akıllarının başlarına gelmesine bir nebze de olsa yardımcı olabilir.