PRİZ ARAMAYA SON: TELEFON ŞARJ EDEN CEKET VE KEMER GELDİ

PRİZ ARAMAYA SON: TELEFON ŞARJ EDEN CEKET VE KEMER GELDİ


Şarj Kiyafeti Olan Var Mi?


Sakin bir günde 2 kere, yoğun tempolu ve bol Tinder'lı bir günde ise 4 kere şarj etmek zorunda kaldığımız akıllı telefonların şarj sorunları için saçma sapan çareler bitmiyor. “Boş priz var mıydı?”, “Şuraya takabilir miyim sorun olmazsa?”, “iPhone şarjı olan var mı, 6 Plus pidesi için olan ama?” gibi, günde 5 defa duymazsak ve söylemezsek rahat edemeyeceğimiz bu soruları ortadan kaldırmak için başvurulan yöntemlerse gittikçe tuhaflaşıyor.

 

 

Şarj sorununa, kallavi moda markası Opening Ceremony ve batarya üreticisi Mophie, güçlerini birleştirerek Amerikan film klişesi kolej ceketiyle çare arıyor. Mega yaratıcı bir şekilde, Midas Touch ismini verdikleri altın metal parçalarla süslü olan ceket, iç cepteki metal parçaya bağlı olan minik USB sayesinde, 4000 miliamper/saat yüklü enerjisiyle, kolej ceketinizi ve dolayısıyla sizi ayaklı bir prize çevirmiş oluyor. Ancak, 465 dolarını çok sevenlerin, bu ceketi sevmeyeceğini tahmin ediyoruz.

 

 

 

Can sıkan şarj sorununa derman olmaya gelen bir diğer girişim ise, XOO tarafından üretilen, Nifty kod adlı şarj eden kemerler. Nifty teknolojisi, 6 katmanlı son teknoloji ürünü esnek bataryalardan oluşuyor. Bataryalar, toplamda 2,100 miliamper/saat yüklü. Bu girişim, belinde NOKIA 3310 ile dolaşan kumaş pantolonlu dayılara laf söyleme hakkımızı elimizden almayı planlıyor.

 

 

 

 

 

 

Apple’ın şarj sorununa artık bir çare bulmasını umarak, bu cekete ve kemere muhtaç olmamanızı canı gönülden diliyoruz.