ROGER SARGENT’TAN THE LIBERTINES’E İKİNCİ DOKUNUŞ

ROGER SARGENT’TAN THE LIBERTINES’E İKİNCİ DOKUNUŞ


Bir Acayip Bromance 


The Libertines’in büyük Hyde Park kavuşması şerefine çekilen muazzam kısa filmi hemen izleyin, izlettin.

 

Indie camiasının en acayip bromance’lerinden birini yaşayan Pete Doherty ve Carl Barat, The Libertines’i dağıtalı oldukça uzun zaman oldu. Geçen seneler The Libertines efsanesinden pek bir şey götürmedi. Hala The Libertines hayranları ‘libertine’ dövmesi yaptırıyor, hala The Libertines hayranları grup üyelerinin kapılarının önüne çocuklarını götürüp ‘Ya birleşirsiniz ya da ben bunu burada keserim.’ diye bağırıyor.

 

Maddi durumları konusunda kendilerini uyaran yetkili ağabeyleri dikkate alan The Libertines, geçtiğimiz yaz Hyde Park’ta tek konser için bir araya geldi. ‘Bu kadar adam toplandık madem bir iki konser daha verelim.’ diyen grup, küçük bir Avrupa turnesinden ardından bir sonraki borçlarda görüşmek üzere İngiltere Marşı’nı okuyup, dağıldı.

 

There Are No Innıcent Bystanders ile harika bir müzik filmini bize kazandıran, grubun en büyük hayranlarından biri olan Roger Sargent, Hyde Park konserinin şerefine hazırladığı The Libertines kısa filmini yayınladı. The Libertines’in tarihine bakış niteliği taşıyan kısa film, Hyde Park konseri öncesi gösterildi.

 

 

Carl Barat ile Pete Doherty her ne kadar yeni şarkılar üzerinde çalıştıklarını ve albüm fikrinin kafalarında olduğunu açıklamış olsa da, The Libertines’in kesin dönüşü ile ilgili net bir veri hala yok.