RUS MAGANDAYA İBRETLİK CEZA

RUS MAGANDAYA İBRETLİK CEZA


Baltayi Taşa Vuran Rus Turistin Hikayesi


Magandalıkta kıyasıya yarıştığımız, nerde ne yapacağı belli olmayan, dünyanın en kendine özgü milletlerinden Ruslar, bu kez İtalya’da turist olarak kendilerini gösterdiler.

 

 

Roma’da tarihi Kolezyum’u gezen bir kafilede yer alan Rus turist, binlerce yıllık duvarlardan birine isminin baş harfini kazıdı. Hiç utanıp sıkılmadan dünyanın en önemli tarihi eserlerinden birinin duvarına 25 cm’lik bir “K” harfi çizen maganda, neyse ki Kolezyum’un güvenlik görevlileri tarafından iş üstünde yakalandı ve hemen polise teslim edildi. Benzeri ihlallerden artık yaka silken İtalyanlar ise maganda turiste ibretlik bir ceza verdi: 20.000 Euro para ve 4 ay hapis! 20.000 Euro’sunun üstüne soğuk bir bardak su içen Rus magandası daha sonra şartlı olarak tahliye edildi.

 

Yılda ortalama 600 milyon kişinin ziyaret ettiği tarihi Kolezyum’da her yıl ortalama 5 kişi tarihi eserlere zarar vermekten ceza alıyor. Roma dönemi arkeologlarından Darius Arya, verilen cezanın yüksek olduğunu ancak geriye başka bir yöntem kalmadığını ve bu cezaların caydırıcı olacağına inandıklarını söyledi.