TACİZ GÜNLÜKLERİ: YENİ ZELANDA

TACİZ GÜNLÜKLERİ: YENİ ZELANDA


New York'tan Sonra Durak Yeni Zelanda


Yalnızca bu ülkede değil, bu dünyada kadın olmak zor. Kimi erkeklerin ata sporu sanıp nesilden nesile aktardığı ‘laf atma’ meselesi, kadınların günlük hayatını engelli koşuya çeviriyor. Gözleriniz bir video oyunundaki asker gibi önünüzü arkanızı görmeli, gelen tehlikeleri ön görerek gerekli rotasyonu yapmalı ve o gürültü kirliliğine maruz kalmamak için kulağınızda mütemadiyen kulaklıkla dolaşmalısınız.

 

 

Geçtiğimiz günlerde New York sokaklarında 10 saat yürüyen Shoshana Roberts, maruz kaldığı sözlü tacizlerle taciz meselesinin ne vahim bir boyuta geldiğini kanıtlamakla kalmayıp, bir sürü versiyonu çekilen ve milyonlar tarafından izlenen viral bir videonun da başrolü oldu. Shoshana Roberts’tan ilhamını alan bir başka video da Yeni Zelanda’da çekildi. Model Nicole Simpson’ın vukuatsız geçen yürüyüşünde biri kendine yol tarifi sordu, bir diğer kişi de Simpson’a özür dileyerek İtalyan olup olmadığını sordu.

 

Bu video kültür ve coğrafyanın taciz konusundaki etkilerinin resmi mi yoksa Nicole Simpson yalnızca şanslı gününde miydi bilemiyoruz.