TAMAMI EMOJİ’DEN OLUŞAN İNCİL GELİYOR

TAMAMI EMOJİ’DEN OLUŞAN İNCİL GELİYOR


Emoji'ler İmana Geliyor


Popülaritesi bu hızla büyümeye devam ederse evrensel lisan tahtını İngilizce'den almasına kesin gözüyle baktığımız emoji'ler, yaşamamızın her alanında karşımıza çıktı. Ya şey; aslında çıkmadı. Emoji'lerin nadir eksik kaldığı konulardan biri de din. Ama bu gerçek yakında köklü bir çözüme kavuşabilir. Bir nevi "Bilmediği beş vakit namaz, onu da bilir kılmaz" diyebileceğimiz emoji'ler, Kamran Kastle isimli deli fişeğin Kickstarter projesiyle İncil'e dadanmaya hazırlanıyorlar.

 

 

Kutsal kitapların belki de en büyük sıkıntısı, okuması ve sindirmesi zor kitaplar olmaları. Bu sıkıntının bilincinde olan Kastle, İncil'i tamamıyla emoji'lerden oluşturmak için başlattığı The Bible Translated Into Emoticons isimli kampanyasıyla sizlerden 25.000 dolar civarında bir destek bekliyor. 

 

İşte Kamran Kastle'ın Emoji İncil'inden bir örnek;

 

Bu çeviri öyle kolay bir uğraş değil. Hali hazırdaki emoji haznesi, İncil'i birebir çevirmek için yeterli değil. Kastle, bu yüzden 5000'den fazla yeni emoji yaratmayı planlıyor. Kendisine bağışta bulunanlara da bu yeni emoji'lerden birer tane hediye göndermeyi vadediyor. Kampanyanın gidişatına bakarsak, bu eğlenceli ama oldukça riskli projenin gidişatı fazlaca ağır. Kamran Kastle şu ana kadar sadece 23 dolar toplayabilmiş durumda ve 25.000 dolar'ı tamamlayabilmesi için önünde 15 günlük bir süresi var.

 

 

Eğer bu ulvi amacın gerçekleşmesini görmek istiyorsanız pamuk eller cebe a dostlar.