TARİHİN İLK DRONE SENFONİ ORKESTRASI’NIN PERDE ARKASI

TARİHİN İLK DRONE SENFONİ ORKESTRASI’NIN PERDE ARKASI


Tarihi Deneyime Dair Her Şey


D&R'lara kadar giren drone sektörü, günümüzün en heyecan verici teknolojik gelişmelerinin bazılarında perde arkasındaki "emekçi" olmayı sürdürüyor. Amazon ve Google gibi dev firmaların iç işlerinde drone'lara tam yetki vermeyi hazırlandığı, yakında bizlerin işlerine de göz dikerlerse şaşırmayacağımız drone'lar aynı zamanda çok iyi bir müzik kulağına sahip.

 

 

Eğer azıcık hafızanızı zorlarsınız geçtiğimiz Eylül ayında John Cale'in müziklerinin Liam Young'un mimari harikasıyla birleşip tarihin ilk drone senfoni orkestrasının yolunu açtığını hatırlarsınız. Barbican'daki Digital Revolution etkinliğinde gerçekleştirilen gösteride müzikle ahenk içindeki sokak modasından fırlamış gibi duran takmış takıştırmış drone'lar geceye damgasını vurmuşlardı.

 

 

Pek saygıdeğer The Creators Project, 10 dakikalık mini bir belgeselle bu tarihi deneyimin perde arkasına gitmeye karar vermiş. John Cale ve Liam Young'ın tanışıklığı, projenin gelişimi ve sonuçlanmasına kadar geçirdiği süreç mini belgesel gibi mini belgesel diyebileceğimiz bu videoda en ince detaylarına kadar bizlerle paylaşılıyor.