TEST EDİLDİ ONAYLANDI: ERKEKLER NASIL DANS ETMELİ?

TEST EDİLDİ ONAYLANDI: ERKEKLER NASIL DANS ETMELİ?


Bilim İnsanlari Bu İşe De El Atti


Erkekler ve dans… Gece kulüpleri Duran Adam’ı aratmayan erkeklerle dolu diye şikayet eden kadınlar, erkekler dans edince de memnun olmuyor. Kadınları memnun etmenin zor zanaat olduğunu kabul eden; ancak dans konusunda bir sonuca varamayan erkekler “Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık”’ın dibine vurmuş durumda kaderlerine küsüyor ve her zamanki gibi yardıma bilim yetişiyor.

 

İnsanların dans çıkmazını gören ve “Arttırıyorum” diyen bilim insanları, erkeklerin dans sorunsalını yaptıkları araştırmayla çözme aşamasında. İngiltere’deki Northumbria Üniversitesi ve Almanya’daki Gottingen Üniversitesi’ndeki araştırmacılar 30 erkeği 30 saniye boyunca diledikleri gibi dans ederken videoya aldı. Dans pistinde fütursuzca dans eden erkekleri bilgisayar ile avatara çeviren araştırmacılar daha sonra 37 kadından bu videoları puanlamasını istedi.

 

 

Araştırma sonucu, dans ederken başını, boynunu ve sağ dizini çok kullanan erkeklerin kadınlara daha çekici geldiğini, sol bacağına yüklenen erkeklerin ziyadesiyle itici olduğunu, kolların ise etkisiz eleman olduğunu gösteriyor. Aşağıdaki ilk video kadınların gönlünü fetheden erkek dansıyken, ikincisi kadınların itinayla kaçındığı erkek tipini resmediyor. 

 

 

 

Kadınların gönlünde yatan danslar: