TÜRK TASARIMCILARDAN GELECEĞİN YİYECEK KAPSÜLLERİ

TÜRK TASARIMCILARDAN GELECEĞİN YİYECEK KAPSÜLLERİ


üstümüze Dökerek Yemek Yemeyi özleyeceğiz 


Bilim kurgu filmlerinin sevdiği bir mevzu olan yemek yerine hap/kapsül yutmak, küresel ısınmayla çılgın atan dünyamızda artık çok da hayal ürünü bir olay değil.

 

“Gelecekte nasıl yemek yiyeceğiz?” kâbuslarına, estetik yönden çözüm arayan ikili, Defne Koz ve Marco Susani; İstanbul Tasarım Bienali 2014’te tasarım harikalarının cevaplarını verdiler.

 

 

Koz Susani Design olarak tanınan ikili, çeşitli tatlardaki yiyecek kapsüllerini, üzerlerine sadece su ekleyerek hemen yemeye hazır hale getiren 5 farklı küçük ev aleti tasarladılar. Bu konsepti moleküler mutfaktan esinlenerek yarattıklarını söyleyen ikili, “flavoured pills” olarak adlandırdıkları kapsüllerin, lezzetli yemek yeme zevkinden de mahrum bırakmadığının altını çiziyor.

 

 

Bildiğimiz en karmaşık küçük ev aletinin düdüklü tencere olduğu evlerimizde, bu yeni tasarım aletler, yiyeceklerin besin değerini korumaya yardımcı oluyor. Mikroişlemci ve kontrol sensörüyle çalışan aletler, en doğru hızı ve gücü kullanarak yiyecek kapsüllerinin en doğru zamanda ve en ideal sıcaklıkta pişmesini sağlıyor.

 

 

Aletlerden en ilginci, yiyeceklerin aromasını küp şeklindeki kapsüllere çevirerek, kapsülleri sıcak çorbanın içine atıp pişirebilen, güzelim anne çorbasını bir garip makine işine döndüren alet.

 

 

İstediğiniz aromayı seçip, ultra uzay işi yemeğinizde kullanabilmenize yardımcı olan bu yaratıcı tasarımlar, çukur tabaktan yediğimiz sulu yemeği başımızın tacı yapma isteği doğurdu.