TWITTER FENOMENİNE İNDİRİM YAPAN MAĞAZA

TWITTER FENOMENİNE İNDİRİM YAPAN MAĞAZA


Getir Takipçiyi Götür Kiyafeti


Ecnebilerin pop up dediği, bir anda ortaya çıkıp belli bir süre boyunca açık kalan dükkanlardan en garibi New York’ta açıldı.

 

 

OnePiece adında sadece tek parçalık tulum benzeri kıyafetler satan dükkanı diğerlerinden ayıran en önemli özellik işportacı tadında pop up olarak ortaya çıkması değil, para birimi olarak sosyal medya hesaplarındaki takipçileri kullanması oldu. Müşterilerin “OnePiece ambassador system” adı verilen programa bağlanmalarıyla Facebook, Instagram, Twitter, Tumblr, Vine, Pinterest, Youtube ve LinkedIn hesaplarındaki takipçi sayısı hesaplanıyor. Buna göre her 500 takipçi 1 dolara denk geliyor. Mağaza ayrıca #SocialCurrency etiketiyle herhangi bir ürünün fotoğrafını paylaşan müşteriye 20 dolarlık bir indirim çeki veriyor.

 

 

Sosyal medyanın çivisinin çıktığı dünyada ilk kez böyle bir ödeme şekli geliştiren işletme şu an türünün tek örneği konumunda. Hemen hatırlatalım New York’ta yaşayan bir Twitter fenomeniyseniz kaçırmamanız gereken mağaza 17 Kasım’da kapanıyor. “Yok ben Türkiye’de yaşayan 100 takipçili bir yurdum insanıyım” diyorsanız telaşlanmanıza gerek yok, fenomen olmak için önünüzde daha uzun bir yol var.