ÜNLÜ ATASÖZLERİMİZ KOORDİNAT DÜZLEMİ OLURSA

ÜNLÜ ATASÖZLERİMİZ KOORDİNAT DÜZLEMİ OLURSA


Feci Yaratici İş Lazim Miydi Abi?


İnternetin ne kadar büyük bir dehliz olduğu malumunuz. Bu dehlizde neyin ne zaman karşınıza çıkacağı belli olmuyor. Milyon çöp içeriğin tam ortasındayken hiç beklemediğiniz bir yerden karşınıza çıkan zımba gibi bir içerik zihninizi açmanızı sağlayabiliyor. Bugün bizim başımıza tam de böyle bir şey geldi.

 

Deniz Cem Önduygu'nun işlerinin peşi sıra dizildiği web sitesiyle karşılaştık. Hepsi de birbirinden ilgi çekici içeriklerle dolu bu web sitesinde Anonim Halk Verisi başlıklı bir çalışma çakralarımızı açmayı başardı. Ünlü deyimlerimiz, atasözlerimiz ve halk arasında sıklıkla kullanılan cümlelerimiz, Önduygu'nun bu feci yaratıcı projesinde koordinat düzlemi olarak karşımıza çıkıyor. Matematik tabanlı dersler sayesinde çoğu zaman tiksinerek baktığımız koordinat düzlemleri, en yaratıcı kullanış şekillerinden biriyle tanışma fırsatını yakalıyor.

 

 

"Teyze, anne yarısıdır", "Damlaya damlaya göl olur", "Eli işte gözü oynaşta", "Aç ayı oynamaz", "Sıçtın sıvadın", "Akıl yaşta değildir baştadır", "Davulun sesi uzaktan hoş gelir", "Yazın yediğin hurmalar kışın kaba etini tırmalar" ve "Ateş olmayan yerden dumaz çıkmaz" gibi dilimize uhuyla yapışmış cümeleleri koordinat düzlemi olarak gördükten sonra Deniz Cem Önduygu'ya "Eline sağlık" dememek elde değil.

 

Bizce Önduygu'nun diğer feci güzel işlerine de göz atmayı unutmayın. ŞURAYA koşturun.