WHATSAPP KULLANANLARA UYARI!

WHATSAPP KULLANANLARA UYARI!


Sizi Yine Play Tuşu Düşündü


Birkaç ay önce rızaları olmadan kullanıcılarının ‘Son Görülme’ a.k.a. ‘Last Seen’lerini açan WhatsApp, yine yuva yıkmaya hazırlanıyor. Mavi tikleri hayatımıza sokarak, “Mesaj telefonuma gelmiş; ama okumadım ki aşkım” tarzı yalanları silip süpüren uygulama daha da beterini yaparak mesajın kaçta okunduğunu da söylemeye başladı.

 

 

Şimdi gelin birlikte deneyelim: Birine mesaj atıyorsunuz, göz acıtan ve yuva yıkan o mavi tikleri Tinder’da günah kadar çirkin birini görmüşçesine sola kaydırıyorsunuz ve ta da! Artık mesajı kaçta okuduğunuz da gün gibi ortada. XX kromozomlara sahip birinin yaratıcılığından çıktığı şehir efsaneleri arasında olan bu özellikler, bir nevi duygusal mayın tarlaları. Sevgiliniz arkanızdan dedektif tutmuşçasına peşinize düşen WhatsApp, karda yürüyüp izini belli etmeme günlerini tarihin tozlu sayfalarına sokuyor.

 

 

‘’En son gece 03:52’de online olmuşsun; ama bana 12’den önce uyudum demiştin’’, ‘’Ekranın önümde açık, sürekli online’sın, mesajımı da 14:58’de okumuşsun; ama bana gelen giden bir kelime mesaj yok. Sen kiminle konuşuyorsun!?!!’’ gibi diyaloglara ve WhatsApp kökenli ayrılıklara hazır olun ve bir mesajı açarken iki kez düşünün.