100 YILIN GÜZELLİK TRENDLERİ 1 DAKİKALIK ÖZET VİDEODA

100 YILIN GÜZELLİK TRENDLERİ 1 DAKİKALIK ÖZET VİDEODA


Son Yüzyilin Güzelleri 


İnsana algısal haz yaşatan ve hoşnutluk veren; toplumbilime, felsefeye, sanata konu hatta ilham olan ve kültürün bir parçası olarak incelenen güzellik kavramı, mutlak bir şekilde görecelilik gösteren, ayrıca mütamadiyen değişen bir mevzu. "Değişmeyen tek şey değişimin ta kendisidir" sözünden ilham alan Cut Video ekibi, güzelliğin 100 yılını 1 dakikalık bir videoya sığdırıyor ve seneler içinde değişen güzellik anlayışını gözler önüne seriyor. 

 

 

1910'da makyajın ve saçın en doğalına kaçan kadınlar, 1920'lerde kırmızı ruju keşfediyor ve saçlarında lüle lüle dağınık topuzları tercih ediyorlar. 20'ler modasını en iyi temsil eden kadınlarda başı Thedra Bara çekiyor. 30'larda da kırmızı rujdan vazgeçemeyen ve wag saç ile haşır neşir olan kadınlar, doğaldan kadınsılığa doğru kayıyor. 1940'larda hayli ileri görüşlü bir şekilde Grease müzikalinin saçlarına takılan kadınlar, 50'lerde saçlarını kabartma tozuyla kabarttıkça kabartıyorlar. 

 

 

60'larda renkli far ile buluşan ve saçlarının önünü kuş yuvası gibi kaldıran hanımlar, 70'lerde dışa doğru fönü keşfediyorlar. 80'lerde disko çağına ayak uyduran çılgın saçlarını 90'larda Alanis Morisette gibi dümdüz yapan hanımefendiler, Milenyum ile birlikte gölgeli makyaj ile seksepalitenin tadını çıkarıyor. 2010 ve sonrasında ise kadınlar, Beyonce'nin "I woke up like this" tarzı yataktan yeni kalkmış saçlarıyla doğallığın kitabını yazıyorlar.