2014 LİTERATÜRÜNÜN EN SERSERİ KELİMELERİ

2014 LİTERATÜRÜNÜN EN SERSERİ KELİMELERİ


Oxford'un Yetim Biraktiklari 


Yıl sonu geldi ve herkes en'lerini açıklamakta. Forbes'un En Zenginler, TIME'ın En İlham Verici İnsanlar, GQ'nun En Seksi Erkekler listelerini ezberlediyseniz, Complex Dergisi'nin de size diyecekleri var. Complex, Oxford ya da TDK'ya giremeyen; ancak bu yıl hayatımızda ve de mesajlaşmalarımızda kendine güzelce yer edinen kelimeleri eğlenceli bir video ile özetledi. 

 

 

Aşkitom anlamına gelen “bae”, Beyonce'den Justin Bieber'a, Rihanna'dan Taylor Swift'e herkesin gözleri şenlendirmeyerek icra ettiği "Shmoney Dance", "Vay karşim"in İngilizcesi "bro"nun kardeşi "breh" ve pek tabii Larry David'in tarzıyla özdeşleştirilen Google'da en çok aranan yılın trendi "normcore" da Complex'in listesine girdi.

 

Instagram'da like almak amacıyla çekilen ve seksilikte aşırı dozdan ölürken gözleri kör eden selfie'nin İngilizce meali "thirst trap", The Weeknd'in şarkısında da yer verdiği ve "or not" anlamına gelen "or nah" ve  iCloud servislerinin hack’lenmesinden ötürü birçok ismi zor durumda bırakan insan haklarının özeti "fappening" de Complex'in listesinde kendine bir yer edindi.