2014’ÜN FEMİNİZM UĞRUNA EN FAZLA TER DÖKEN İSİMLERİ

2014’ÜN FEMİNİZM UĞRUNA EN FAZLA TER DÖKEN İSİMLERİ


Alkişlar Emma Watson’a


“Yılın en iyileri, en güzelleri ve en seksileri” türevi listelerine, çok daha duyarlı ve hayırlı bir liste eklendi. Ms. Foundation for Women ve Cosmopolitan dergisinin ortaklaşa yürüttüğü internet anketi, yılın feminizm uğruna en fazla ter döken kadınını aradı, taradı ve bir sonuca ulaştı. Eylül ayında Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi olarak BM Konferansı’nda yaptığı mütevazı ama kararlı konuşmasıyla alkışlanan Emma Watson, bu senenin mor kuşağını kaptı.

 

 

Emma Watson, BM’nin New York’taki merkezinde yaptığı konuşmasında cinsiyet eşitliği için yürütülen HeForShe kampanyasını tanıtmış, genç yaşına rağmen sahip olduğu samimi duyarlılığıyla baş tacı edilmişti.

 

Kadın hakları için savaşmanın erkeklerden nefret etme anlamına gelmediği bir feminizm anlayışını benimsediğini söyleyen Watson, cinsiyet eşitliği için kadınların ve erkeklerin beraber savaşmalarını gerektiğini de eklemişti.

 

Emma Watson’ın mor kuşağı taktığı listede; Laverne Cox, Rachel Maddow, Beyoncé, Cher, Amy Poehler, Tina Fey, Meryl Streep, Mindy Kaling ve Ann Curry de bulunuyor.