6 YAŞINDAKİ BİR KIZIN GÖZÜNDEN KÜLT FİLMLER

6 YAŞINDAKİ BİR KIZIN GÖZÜNDEN KÜLT FİLMLER


çocuktan Dinle Filmin özetini


Fantastik film denince, önünde ceketimizi ilikleyip saygı duruşunda bulunduğumuz The Lord Of The Rings’i, toy Leonardo DiCaprio döneminin hasılatı en yüksek temsilcisi Titanic’i veya öbür dünyayla gerçek dünya arasında mekik dokuyan Ghost’u, 6 yaşındaki sevimli bir kız çocuğunun gözünden görmek ister miydiniz?

 

 

Fransız-Kanadalı yapımcılar Vincent Ethier ve Bruno Mercure, 2011 yılında Montreal’daki kısa film festivalinde yayınlanmış, 6 yaşındaki bir kız çocuğu tarafından seslendirilen bir filmden etkilenerek bu harika projeye imza attılar.  Filmden aldıkları ilhamın etkisiyle Dans Ta Pipe isimli animasyon stüdyosunu kurdular. Independent Production Fund tarafından desteklenen bu stüdyo, ilk icraatına 6 yaşındaki bir kız çocuğu tarafından anlatılan kült filmlerle başladı.

 

 

İlk olarak Temmuz ayında YouTube kanalları üzerinden Fransızca olarak “Camille Raconte” ismiyle yayınlamaya başladıkları animasyonların büyük ilgi görmesi üzerine, filmlerin bir kısmını Lily Tells başlığı altında İngilizce’ye çevirdiler.

 

 

“Camille Raconte” animasyon serisindeki 12 film, esasen Juliana Belleau tarafından Fransızca seslendiriliyor. Seride anlatılan filmler ise; The Lord of The Rings, The Shining, Ghost, The Exorcist, Titanic, Jurassic Park, Batman, Heart Of Stone, Dances with Wolves, I Killed My Mother, The Matrix ve The Dog Who Stopped the War.

 

 

Bu filmlerden yalnızca, The Lord of The Rings, Ghost, The Exorcist, Titanic ve Jurassic Park, İngilizce’ye çevrilmiş. İngilizce seslendirmeler ise Sienna Mazzone’ye ait.

 

 

Bir nevi “Çocuktan dinle filmin özetini” diyebileceğimiz, Los Angeles Comedy Festival ve ATL Web Fest gibi festivallerde de gösterilen ve ödül kazanan Lily Tells serisini sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.