AKILLI TELEFONLAR İNSANLARI NASIL APTALLAŞTIRIYOR?

AKILLI TELEFONLAR İNSANLARI NASIL APTALLAŞTIRIYOR?


Akil Küpü Bir İnfografik 


Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle çoğumuz çağımızın vebası olan teknoloji bağımlılığına tutulduk. Akıllı telefonların bize ziyadesiyle aptalca şeyler yaptırdığını kabul edebilir ya da inkar yoluna gidebiliriz; ancak savunma mekanizmamızın en güçlü kalelerinden inkar bile bizi bu gerçekten kurtaramaz. İngiltere merkezli olan ve akıllı telefonlardan para kazanan web sitesi mobiles.co.uk ise, iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmak suretiyle akıllı telefonlarının hayatımız üzerindeki etkilerini anlatan bir infografik hazırladı. 

 

 

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri yemekler yemek için değil, sergilemek için sipariş ediliyor. Yemekleri sindirmek yerine hangi filtreyle daha güzel göründüğü seçiliyor.

 

 

Klasik savaşların yerini Apple vs. Android savaşları alıyor. Sonuca bir türlü varılamıyor.

 

 

 

Fotoğrafın ABV formu selfie yüzünden, mütemadiyen ördek dudaklara ve kötü dekoltelere maruz kalınıyor. İnsan itinayla fotoğraftan soğutuluyor.

 

 

Sosyal çevrenin yerini sosyal medya çevresi alıyor. Facebook'taki yüzeysel arkadaşlıklar, gerçek dostlukları tarihin tozlu sayfalarına karıştırıyor. Anneler, teyzeler sosyal medyaya giriyor ve böylece sansürlü günler başlıyor. 

 

İnsanlar aynı anda birden fazla iş yapma olayını beceremiyor. Sakız çiğnerken yürüyemeyen insanların yerini, yürürken mesaj yazmaya çalışan insanlar alıyor. 

 

 

Candy Crush, insanı şekerden soğutuyor. 

 

 

Kısa mesajlar daha da kısalıyor, hatta çözülmesi gereken şifreler halini alıyor. 

 

 

Sosyal medya insanları asosyal yapıyor ve böylece amacından uzaklaşıyor.